Política, amor i cures

3€

Quan va acabar el cicle de mobilitzacions iniciat l’any 2011, moltes, que havíem somiat en una eixida col·lectiva de la crisi, finalment vam triar el camí dictat: un camí individual que deixava la preocupació pel comú en un somni de joventut. Possiblement estàvem cremades per fer el mateix de sempre per a transformar un present que havia canviat massa. Les energies han anat defallint i nosaltres sovint ho atribuïm tot a l’emergència dels nous partits “pel canvi” i al cicle electoral i desmobilitzador.
Tanmateix, poques vegades ens aturem i repensem les nostres pràctiques quotidianes: com vivim? Com lluitem? Amb qui? Per què? Les organitzacions polítiques clàssiques segueixen (o seguim) fent el mateix de sempre i la realitat política ens ha passat per damunt. Pensem que ens cal aturar-nos i repensar-nos, des d’allò més quotidià i íntim, des de les llars, des de les emocions i la manera en què ens cuidem les unes a les altres, fer que l’amor i les cures s’assumisquen com un motor de transformació sense perdre la perspectiva anticapitalista.
Aquestes línies pretenen, des d’una perspectiva més vivencial que teòrica, començar a posar pedres en el camí per tal de construir-lo entre aquelles persones que ho consideren oportú. Els diversos textos que reunim al fanzine són aquestes modestes pedres per tal de generar debats i ampliar propostes que es puguen dur a terme d’acord amb les necessitats i les aspiracions col·lectives.
Així, si ens endinsem en les pàgines de Política, amor i cures, trobarem una autocrítica sobre les pràctiques polítiques de la nostra realitat més pròxima i petites pinzellades per tal de caviar-les en col·lectiu; experiències i reflexions sobre l’amor; reflexions i propostes sobre les cures; alguns textos més literaris, i una ressenya del llibre Subversión feminista de la economía. Aportes para un debate sobre el conflicto capital-vida. No espereu trobar un text coherent de principi a fi, ni reflexions a partir de la teoria política. El format fanzine ens ha donat la llibertat d’escriure una cosa més vivencial, emocional i no tan quadriculada i intel·lectual. Això sí, les reflexions que ací s’apleguen estan fonamentades amb el rigor de la pràctica política de qui escriu.

 

 

+Info:

Resenya de Subversión feminista de la economía, inclosa en el fanzine.